Zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak is financieel een no-brainer, maar alles uitzoeken kost tijd die veel ondernemers niet hebben. SEB-MH komt graag langs om de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak te bespreken.

We maken kosteloos en vrijblijvend een legplan en een businesscase, zodat jij kunt zien hoeveel panelen er op je dak passen en wat de terugverdientijd is. We houden rekening met subsidies en de kosten van eventuele verzwaring van de dakconstructie en de aansluiting op het energienet. Daarna kijken we mee bij offertes, verzekeringen, contact met de netbeheerder, samenwerking met een energiecoöperatie en de aanvraag van subsidies.

Waarom zonnepanelen met SEB-MH?

Stijgende energievraag

Door groei en elektrificatie gaat jouw energiebehoefte de komende jaren stijgen. Zonnepanelen bieden jou de zekerheid dat je jouw bedrijf draaiend kunt houden.

De baas over je energie

Met zonnepanelen heb jij controle over je energie. Je weet wat je hebt en bent niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij of netbeheerder.

100% van je dak benutten

Een leeg dak(deel) is onbenutte bedrijfsruimte. Met zonnepanelen vul je dit potentieel in en draag je bij aan de energietransitie.

Papierwerk & uitzoektijd

Je verdiepen in de specificaties en het aanvragen van subsidies kost tijd. Tijd die je als ondernemer niet hebt. SEB-MH neemt je dat uitzoekwerk uit handen.

Mogelijkheden

Verplichte maatregel

Naast dat zonnepanelen een rendabele investering zijn, stuurt de overheid steeds meer met verplichtingen. Ze vallen bijvoorbeeld onder de verplichte maatregelen om energie te besparen voor bedrijven met een jaarlijks gebruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas. Per 2025 zijn ze verplicht bij renovatie of nieuwbouw van bedrijven met daken groter dan 250 vierkante meter.

Samenwerking met energiecoöperatie

Wij zijn groot voorstander van volledige dakbenutting. Jouw energiebehoefte gaat voor, maar als jij dak ‘over’ hebt, begeleiden wij graag een samenwerking met een energiecoöperatie voor het resterende deel.

Investeren als huurder / verhuurder

Wanneer een pand verhuurd wordt, is degene die de energierekening betaalt niet degene die besluit over het leggen van zonnepanelen. De huurder heeft profijt van een lagere rekening, voor de verhuurder is de urgentie van zonnepanelen soms minder duidelijk. Dat noemen we ‘split-incentive’.

Wij brengen huurder en verhuurder graag in gesprek. We stellen bijvoorbeeld een overeenkomst op waarin kosten en winsten van de investering eerlijk worden verdeeld over de partijen.

Vrijblijvende inventarisatie

Wil jij eens kijken wat er mogelijk is? Neem contact met ons en we komen graag langs voor een inventarisatie van de mogelijkheden.